Over Kungfu - Supply


Ik ben Kungfu - Supply in 2003 gestart omdat ik ervaren had dat het heel erg moeilijk was artikelen voor Chinese vechtsporten aan te schaffen in Nederland. Soms ergens in Chinatown of via Chinese leraren, tegen hoge prijzen en onregelmatige leveringen. Tijdens mijn bijna 2 jarig verblijf in China heb ik gezocht naar een winkel voor artikelen voor Chinese vechtsporten. Bij toeval vond ik die in de straten van Noord Oost China.

Toevalligerwijs bleek de eigenaar van die winkel tevens eigenaar van een fabriek van zwaarden, sabels en ander wapentuig. Ik werd daar kind aan huis en na enige tijd stelde hij voor dat ik in Europa zijn spullen zou gaan verkopen. Na zorgvuldig beraad besloot ik dit inderdaad te gaan doen en in november 2003 opende Kungfu - Supply zijn virtuele deuren.

In het begin verkocht Kungfu - Supply alleen wapens, maar snel volgden kleding voor wushu en taiji, samen met de beroemde Feiyue wushu schoenen. Het assortiment is in de jaren erg uitgebreid.

Regelmatig word mij de vraag gesteld of ik zelf ook train, en zo ja, welke stijl. Mijn antwoord was meestal dat ik tijdens mijn tijd in China (2001/2002) , daar Taiji in het park geleerd had.  En dat is ook zo; aan het einde van de middag, begin van de avond ging ik regelmatig naar het park om van  mijn lerares, Shi Laoshi, les te krijgen. Eerst 24 stijl en daarna een begin van 48 stijl.
De lokale krant vond het bijzonder, en wijdde een klein artikeltje aan mij. Klik hier om het te lezen, uiteraard in het Chinees!

Maar eerder in Nederland, in een grijs verleden, had ik al eerder kennis gemaakt met Chinese vechtkunsten, in de vorm van Wing Chun Kung Fu. Dit heb ik gedaan van mijn 12e tot mijn 16e in Zoetermeer. Daar heb ik onder meer les gehad van Ed Blom, welke nu nog les geeft en tegenwoordig aangesloten is bij de Ving Tsun Althletic Association Europe.

En daarna op mijn 19e, dat was eind 1992, ben ik in Rotterdam een zuidelijke shaolin stijl gaan trainen. Ik kwam toen via een artikel in het toenmalige vechtsportblad Zendokan in contact met Mr. S.B. Lee. Bij hem train ik sindsdien. In het begin 1x in de week, later 3x per week. Enkele jaren zelfs tot 5x in de week op en neer van Zoetermeer naar Rotterdam. In 2005 heb ik het Assistent Instructor Certificate in ontvangst mogen nemen. In 2016 ben ik zelf begonnen met lesgeven.

Tijdens mijn verblijf in China ben ik uiteraard ook op bezoek geweest bij de alom bekende Shaolin tempel. Op een warme ochtend om 7:30 uur, voordat de deuren van de tempel open gingen voor grote drommen toeristen, is deze foto gemaakt.
Een lucky shot; ik heb nog 35 mislukte negatieven liggen ergens. Er is hier géén fotoshop aan te pas gekomen!
Ik keer nog regelmatig terug naar China. Meestal voor 4 tot 6 weken; een mix van business and pleasure.
Degenen die geïnteresseerd zijn in mijn bezigheden in de tijd dat ik in China woonde, heb ik hier een (amateuristische) website: klik hier.


Mochten er vragen zijn, stuur ze naar:

Simon Scholten
Kungfu - Supply
Willem Dreeslaan 196
2729 NJ Zoetermeer
Geopend op afspraak.

info@kungfusupply.nl


Whatsapp: +31 (0) 640243806
Kamer van Koophandel: 27258522
BTW nummer: NL1816.74.749.B01